Cyber- og informationssikkerhed

Du er her: Hjem / Cyber- og informationssikkerhed

Cyber- og informationssikkerhed er en hastigt voksende samfundsmæssig udfordring. Cyberangrebene bliver mere vedholdende og komplekse og de IT-kriminelle bliver mere organiserede og professionelle. Det har vi set gennem en lang række angreb på virksomheder og offentlige myndigheder gennem de seneste år. Kommuner og virksomheder, der får låst og krypteret deres data af hackere. Virksomheder og myndigheder, der får kompromitteret fortrolige data. DDoS Angreb fra botnets, der lægger hjemmesider og servere ned. Det er bare nogle af de mange eksempler, der viser at truslen er nærværende for alle virksomheder og borgere.

 

Fra virus til cyberkriminalitet

Før var det typisk virus og orme, der truede PC’en. Det vigtigste mål for disse programmer var, at sprede sig omkring, mens nogle af dem blev udviklet til at skade filer og computere. Denne slags ondsindet software eller "malware" kunne beskrives som cyber-hærværk. I de fleste tilfælde forsøgte viruser og orme at sprede sig så hurtigt som muligt og dermed sprede rygtet om programmet.
Imidlertid har situationen ændret sig dramatisk i de seneste år. I dag er det kriminelle varer, der udgør den største trussel mod computere. Denne type ondsindet software er udviklet af cyberkriminelle, med henblik på at tjene penge ulovligt. Kriminelle varer kan forekomme i form af virusser, orme, trojanske heste eller anden skadelig software.

 

Beskyt dig mod:

Hvad gør man for at...

 

Hvor “sikkerhedssmart” er du?
Kender du forskel på en virus og en orm? Hvorfor kaldes et rootkit for et rootkit? Test din viden i datasikkerhedens FAQ..

Alt om cyberkriminalitet:
Malware udvikles ikke længere for sjov, men af forbrydere. Find ud af, hvordan cyberkriminelle tjener penge, og hvordan du kan beskytte dig mod dette.

Indbrud:
Ligesom tyve bryder ind i huse, bryder hackere ind i computere. Har du nogensinde tænkt over, hvordan hackerne kommer ind i din computer?

Mobilsikkerhed:
I takt med at mobiltelefonen er blevet avanceret og har fået computerfunktionalitet, er IT-sikkerhedstruslerne for mobiler vokset.