Ransomware kan forgifte vandforsyning

Du er her: Hjem / Nyheder / Ransomware kan forgifte vandforsyning

Hera IT advarer om Ransomware der kunne forgifte vandforsyningen. Ransomeware har eksisteret i et par år, det er blevet en møllesten om halsen, rettet mod virksomheder, hospitaler, finansielle institutioner samt personlige computer over hele verden, hvor de cyber-kriminelle har afpresset millioner kroner. Denne PoC Ransomeware kunne forgifte vores vandforsyning.

GIT forsker anvendte en forsøgs-ransomeware i et beskyttet simuleret miljø, den var i stand til at tage kontrol over et rensningsanlæg og truede med at lukke hele vandforsyningen eller at forgifte byens vand ved at tilføre mere klor.

LogicLocker ransomeware ændre PLC’erne, ICS’er og SCADA infrastrukturen til kraftværker og vandforsyninger. Denne ransomware kan lukke ventilerne, øge mængden af klor i vandet og vise falske udlæsninger.

LogicLocker er indtil videre rettet mod tre typer af PLC’er, der kan blive inficeret og omprogrammeret med en ny adgangskode. Ransomware lukker de retmæssige ejer ude og herefter kræver cyber-kriminelle løsepenge.

Hera IT anbefaler Industrielle virksomheder med kontrolsystemer og SCADA operatør, skal begynde at ændre sikkerhedspraksis, og ændre standard password, begrænse forbindelser og placer det bag en firewall, scanne netværket for potentielle trusler samt installere et effektivt antivirus software.

Vi kan hjælpe dig med:

  • Kontakt / Køb
  • IT-sikkerhed prøv gratis
  • Ramt af malware?
  • IT-service / support

Læs mere her